• Ι. Γκούρα 10, Άνω Τούμπα, Θεσσαλονίκη
  • 2310924724
  • info@melinatrizi.gr
  • Ακολουθείστε μας:

Καθηγητες

Μελινα Τροιζη

Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη.
Σε ηλικία 4 ετών ξεκίνησε το κλασικό μπαλέτο ακολουθώντας το σύστημα της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου, Royal Academy of Dance αποκτώντας με Άριστα όλα τα πτυχία. Παράλληλα με τον χορό σπούδαζε και πιάνο σε αναγνωρισμένο Ωδείο της Θεσσαλονίκης.Το 1994 πέρασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού και μετά από 3 χρόνια σπουδών αποφοίτησε ως καθηγήτρια Κλασικού και Σύγχρονου Χορού.Το 2004 πήρε και το πτυχίο καθηγήτριας πιάνου και θεωρίας (Αρμονία). Παράλληλα με τις σπουδές τις παρακολούθησε Σεμινάρια Κλασικού και Σύγχρονου, Μουσικοκινητικής Αγωγής, Αισθησιοκινητικής Εμπειρίας, Αυτοσχεδιασμού, Φλαμέγκο, Μουσικοθεραπείας στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έλαβε μέρος σε πολλές παραστάσεις πολλών γνωστών χορευτικών ομάδων. Το 1998 παρακολούθησε Σεμινάρια Κλασικού, Σύγχρονου και Μοντέρνου Χορού στην Ν.Υορκη με αξιόλογους χορογράφους στις σχολές (Dance Space, Cunnigham Dance School, Graham Dance School, Peridance Dance School for Proffessionals). To 2014 παρακολούθησε Σεμινάριο Μοντέρνου Χορού και Pilates στο Λονδίνο στην Royal Academy of Dance. Το 2018 και 2019 παρακολούθησε σεμινάριο κλασικού χορού στο Πόζναν της Πολωνίας στην Ακαδημία Ogólnokształcąca Szkoła Baletowa im. Olgi Sławskiej-Lipczyńskiej w Poznaniu.
Επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος της ομάδας "Εσαεί εν Ροή" με την οποία συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις.
H επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1997 ως καθηγήτρια χορού και το 2002 ως καθηγήτρια μουσικής σε διάφορες Σχολές και Ωδεία της Θεσσαλονίκης και των περιχώρων.
Το 2004 ίδρυσε την δική της Σχολή Χορού στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης στην οποία είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια και διοργανώνει παραστάσεις για τα παιδιά της Σχολής της με μεγάλη επιτυχία.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ

Hip-Hop

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη . Σε ηλικία 4 ετών ξεκίνησε μαθήματα χορού στη ΧΕΝ μέχρι τα 10 . Άρχισε με μπαλέτο , μοντέρνο , Latin και Hip Hop .Στη συνέχεια από τα 10 μέχρι τα 14 έκανε μαθήματα Latin και Hip Hop στη σχολή χορού Let’s Dance και από τον επόμενο χρόνο και έπειτα ασχολήθηκε αποκλειστικά με το Hip Hop αγωνιστικά. Παράλληλα με το χορο σπουδάζει και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Ποιμαντικής και Κοινωνικής θεολογίας .

Έχει παρακολουθήσει αρκετά μεμονωμένα σεμινάρια και camp χορού με χορογράφους παγκόσμιου φήμης (Kaea Pearce, Batalla,Lady Venus , Cesa, Antoine Troupe, Aliya Janell, Vinh Mguyen, Scott Forsyth κ.α) . Συμμετείχε σε αρκετές παραστάσεις χορευτικές αλλά και θεατρικές , καθώς για 2 χρόνια ήταν μέλος της ερασιτεχνικής ομάδας θεάτρου «Αταξία» , όπου και ανέβασαν αρκετές παραστάσεις εκ των οποίων , το έργο «οι ηλίθιοι» , του Νικ Σαιμον και το έργο «Σήμα Κινδύνου» του Αντώνη Σαμαρακη. Υπήρξε μέλος της αγωνιστικής Hip Hop ομάδας “G. Fresh” ,με την οποία το 2014 κατέκτησαν την 1η θέση στο διαγωνισμό Greek Open. Από το 2017 και έπειτα είναι μέλος της αγωνιστικής Hip Hop ομάδας “Groovastomp” , όπου το 2018 κατέκτησαν την 3η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Hip Hop International και το 2019 την 1η θέση . Με την ομάδα της έχει πάρει μέρος σε event , όπως το Dance your style στην Αθήνα , με χορηγία της Redbull.

Βικτωρια Βαιου

Waack

Ξεκίνησε με μπαλέτο σε ηλικία 2 ετών και μέχρι τα 14 παρακολουθούσε παράλληλα μαθήματα, για μικρά χρονικά διαστήματα, μοντέρνου χορού και λάτιν. Στην συνέχεια ασχολήθηκε κυρίαρχα με το hip hop και το waack, δοκιμάζοντας και διαφορετικά street και club styles στην πορεία .Ταυτόχρονα σπουδάζει στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια ενασχόλησής της με τον χορό, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από διακεκριμένους χορευτές ( Calin Matsuo, Mounia Nassangar, Josepha Madoki, Mariana Benenge, Sarada Sarita, Doma, Rada, Katerina, Yeliz Pazar, κ.α.). Έχει διαγωνιστεί ατομικά σε διάφορα battle στο εσωτερικό καθώς και στο εξωτερικό, ενώ το 2022 κέρδισε το battle του project54 στην waacking κατηγορία.

Είναι μέλος των ομάδων "flow end theory" η οποία κατέκτησε τον τίτλο των Winners of Battle of the Best 2019,"waackotics","waack stories" και "raw zone" η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Adults, όπως και την πρώτη θέση του Street fighters στα πλαίσια του διαγωνισμού Bounce με αποτέλεσμα να προκριθεί στον τελικό του Street fighters στην Ιταλία.

Θεοδωρα Ορφανιδου

Μπαλέτο Μοντέρνο Τζαζ

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Η Ορφανίδου Θεοδώρα γεννήθηκε το 1996 και μεγάλωσε στη Βέροια όπου και ολοκλήρωσε τη σχολική της εκπαίδευση. Το 2014 έρχεται στην Θεσσαλονίκη για σπουδές.  Σήμερα είναι πτυχιούχος της Ανώτερης επαγγελματικής  σχολής χορού Ανδρομάχης Καφαντάρη και παράλληλα σπουδάστρια της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ακόμη είναι κάτοχος του πτυχίου • ISTD, Level 4 Certificate in Vocational Graded Examination in Dance, Advanced 1: Modern Theatre. Ταυτόχρονα με τις σπουδές της έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια κλασικού χορού, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, contact και Jazz/Musical-Theater με δασκάλους από Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα,

• στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορού ¨Ευ’ δημιουργείν¨ το έτος 2013 και 2014
• στο BALKAN DANCE festival
• στο ORPHEUS YOUTH FESTIVAL που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης
• στο διαγωνισμό χορού Livorno in Danza 2015
• στο International Youth Band Festival 2017, 2018, 2019, 2022.

Επίσης έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Α.Καφαντάρη, σε μουσική σκηνή ως χορεύτρια στην παράσταση "cabaret" (2018-2019), στην παράσταση χορού "voices" της Κατερίνας Αντωνιάδου με την ομάδα χορού κιναίσθηση (2019)και "baggage"(2022), στην παράσταση "movies in concert"  του Χρήστου Κατίδη σε συνεργασία με την ορχήστρα νέων Σίνδου(2019, 2023), στην παιδική παράσταση "ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ" (2022-2023). Τέλος δουλεύει σαν δασκάλα χορού από το 2017 σε ιδιωτικές και δημοτικές σχολές χορού διδάσκοντας μουσικοκινητική, κλασικό, σύγχρονο, μοντέρνο χορό και τζαζ.

κλελια κουρετα

Μοντέρνο και Κpop Ακροβατική

Το 2023 αποφοίτησα από το τμήμα "Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού" του Δ.ΙΕΚ Θέρμης οπού εκεί παρακολούθησα μαθήματα κλασσικού αλλά και σύγχρονου χορού. Μέσα από το Δ.ΙΕΚ είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στο πρόγραμμα Erasmus+ στη Κύπρο το 2022. Επίσης, σπουδάζω στο τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησα τον χορό με ρωσικό σύστημα μπαλέτου σε ηλικία 4 ετών αλλά αργότερα και με μοντέρνο χορό, με καθηγήτρια την Καζακαντώνη Άννα, μέχρι τα 13 ετών, στον σύλλογο του σχολείου. Στη συνέχεια, ξεκίνησα commercial kpop μαθήματα, που συνεχίζω να παρακολουθώ μέχρι και σήμερα.

Το 2020 μπήκα μέσω audition στην χορευτική ομάδα "House of Drama". Είναι μια αναγνωρισμένη ομάδα με ποικιλία χορευτικών ειδών που όμως στηρίζεται σε Hip-hop και Commercial βηματολόγιο. Έχει πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς, όπως αυτήν του Ελλάδα Έχεις Ταλέντο το 2017. Με το House of Drama έχω συμμετάσχει σε πολλά event και διαγωνισμούς όπως το "Thessaloniki Pride", το "Hair Festival", τον διαγωνισμό bounce με ένα special performance και τον διαγωνισμό Hip-Hop International Greece & Cyprus 2023 στον οποίο κατακτήσαμε την 3η θέση στην κατηγορία megacrew και προκριθήκαμε στον τελικό στο Φοίνιξ - Αριζόνα(USA). Από το 2023 ξεκίνησα να διδάσκω commercial χορό στη σχολή The Drama Club, του Μάριου Μιλτιάδου. Επίσης, μέσα στην ίδια χρονιά ξεκίνησα να διδάσκω σύγχρονο στον Σύλλογο Τέχνης της Όλγας Τόσκα.

κατερινα ταιτζογλου

Σύγχρονο

Η Κατερίνα Ταϊτζόγλου γεννήθηκε το 1995 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 2013 αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη και ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τις οποίες ολοκλήρωσε το 2020. Το 2018 αποφοίτησε από το τμήμα καθηγητών χορού της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής χορού “Ανδρομάχη Καφαντάρη”. Στα πλαίσια των σπουδών της εκπαιδεύτηκε στο κλασσικό μπαλέτο(σύστημα Vaganova και RAD), το σύγχρονο χορό(release, safety release, flying low-passing through) και τη jazz(musical, african, gospel).

Ταυτόχρονα, ήρθε σε επαφή με διαφορετικές τεχνικές κλασσικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού όπως και με το ρεπερτόριο σύγχρονων ομάδων όπως του Akram Khan, του Hofesh Shechter, των Ultima Vez και του Ohad Naharin μέσα από τα πολυάριθμα σεμινάρια χορευτών και χορογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχει παρακολουθήσει. Το 2018 έγινε μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού “Κιναίσθηση” της Κατερίνας Αντωνιάδου με την οποία συνεργάζεται μέχρι και σήμερα. Έχει συνεργαστεί, επίσης, με πολλές ομάδες όπως η “b.area 4”, η “Faos Dance Company” και η “Aniline Dance Theater” σε παραστάσεις, site specific performances και video dance.

Παράλληλα, εργάζεται και ως δασκάλα κλασσικού μπαλέτου, σύγχρονου και μοντέρνου χορού. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες παραστάσεις και φεστιβάλ ως χορεύτρια όπως το Φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων το 2014, το φεστιβάλ Δάσους το 2017, 2018, 2019 και 2022, το TEDx to 2017 και το kapani project, αλλά και ως χορογράφος σε δικές της χορογραφίες στα πλαίσια μικρότερων φεστιβάλ όπως το unit motives της ομάδας die wolke art group. Είναι επίσης ιδρυτικό και ενεργό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Under Construction Project (2020) η οποία λειτουργεί ως κολλεκτίβα και διατηρεί ενεργή την παρουσία της τόσο στο χώρο της διδασκαλίας σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού όσο και σε αυτόν της δημιουργίας μέσω χοροθεατρικών projects, site specific performances και video dance.